U Mostaru svečano obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

519
Miz Mostar Aktivnosti

U Mostaru je svečano obilježen 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Program, kojim je obilježen ovaj značajan datum iz povijesti Domovine, pod nazivom “S ljubavlju Domovini”, gradu na Neretvi poklonila su omladinska udruženja Medžlisa IZ Mostar: Info-servis za mlade, Kulturno-edukativni centar za ženu “Sehara”, te Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” i mladost Karađoz-begove medrese.

Program je priređen u Kulturnom centru “Kralj Fahd”, a prisustvovao mu je veliki broj građana Mostara.

Započeo je intoniranjem Himne Bosne i Hercegovine, a nastavio se spletom pjesama o Domovini, koje je izvodio Ansambl “El-Kamer”, te recitalima i zapisima bh. književnika o Bosni i Hercegovini, koje su kazivali moderatori programa: Bea Balta i Meadin Mrndžić.

Dramskim prikazima “Sultanov san” i “On meni – nema Bosne” predstavili su se učenici Karađoz-begove medrese.

U okviru programa, govorio je, o značaju datuma koji se obilježio, prof. dr Enver Imamović. Kroz svoje obraćanje, prof. Imamović podsjetio je prisutne zbog čega je 25. novembar značajan za našu zemlju, za nas same …

Prisutni su izlaganje prof. Imamovića pratili sa punom pažnjom, okoristivši se činjenicama i podacima koje je profesor iznio tokom svog obraćanja.

Na očuvanje Domovine pozvala je i Samra Isić, aktivistica Info-servisa za mlade, odrecitovavši pjesmu “Ne diraj”, koja govori o Bosni i Hercegovini.

Pomenuti program bio je centralni program obilježavanja 25. novembra u gradu Mostaru, kojim je mladost ovog grada, organizovavši i proteklih godina ovakve programe, željela na dostojan način obilježiti Dan državnosti Domovine u kojoj živi.