Prigodnim mevludskim programom u  džamiji Ali-paše Rizvanbegovića na Buni sinoć je obilježena Mubarek noć Lejletu-r-Regaib. Mevlud su, uz učešće džematskog hora, proučili mostarski imami.

„Ovaj program smo planirali prije četiri mjeseca. Bila nam je želja da organiziramo jednu od naših centralnih svečanosti baš ovdje. Time želimo istaknuti da je nama svaka džamija jednako važna; i Karađoz-begova u centru grada i ova ovdje na Buni. Za nas one nemaju nikakve razlike“, istkao je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić. Na taj način, kako je kazao, željeli su da pošalju poruku da vjersko-prosvjetna služba ne odustaje od svoje misijske zadaće, od svojih džemata i džematlija i da ih sve podjednako tretira i da im na isti način poklanjaju pažnju.

On je pozvao džematlije da u ovakvim prilikama i sličnim povodimo pojedinačno ili organizirano prisustvuju mevludskim i džematskim programima ma gdje god da su najavljeni, jer se na taj način učvršćuju prijateljstva i jačaju vrijednosti din-i-islama.  U vazu-nasihatu ef. Maksumić je protumačio hadis o osobinama koje čovjeka upropaštavaju, spašavaju i uzdižu na veće deredže ljudskosti.

Mevludski programi u džamiji Ali paše Rizvanbegovića bio je centralni za područje Medžlisa IZ-e Mostar. Mubarke noć Lejletu-r-Regaib obilježena je i u drugim mostarskim džematima.
Lejle Regaib