Muslimani širom Balkana obilježavaju dan rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s., i prigodnim programom prisjećaju se njegovog rođenja, života i vjerovjesničke misije.
Povodom 12. rebiul’evela učenici naše škole, zajedno sa svojim nastavnicama Islamske vjeronauke, Elvedinom Kazazić i Arminom Marić-Mujkić, nizom aktivnosti obilježili su današnji dan.

Dan je počeo s našim najmlađim učenicima, koji su slušali priče o Poslaniku, ilahije, a zatim bojili bojanke na istu temu.

Ono što je ostavilo najjači utisak na sve, jeste miris halve koji se širio hodnicima Škole. Halva napravljena u školskim prostorijama povodom Poslanikovog rođendana, podijeljena je našim učenicima i uposlenicima.
Učenici svih odjeljenja danas su govorili o Vjerovjesniku koji nas je podučio kako se ophoditi prema roditeljima, supružnicima, rodbini, komšijama, te kako pomagati bolesne, siromašne i nemoćne.

Pored navedenog, za učenike VI razreda održan je i Kviz znanja o Božijem poslaniku, dok su u drugim odjeljenjima učenici kroz kreativne radionice pripremili i dijelili prigodne poklončiće i slatkiše, te izrađivali panoe.

Dan ispunjen kreativnošću naših vrijednih učenika i nastavnika, obilježen u duhu vjere, podsjetio nas je na važnost dijeljenja, druženja i prijateljstva, čemu nas je učio i Božiji poslanik Muhammed a.s. Aktivnosti, povodom ovog blagoslovljenog mjeseca, se nastavljaju u našoj školi.

JU „VI osnovna škola“