Radni sastanak uposlenika Medžlisa

533
Miz Mostar Aktivnosti

U utorak, 10. septembra 2013. godine, u Studentskom hotelu Mostar održan je radni sastanak kojem su prisustvovali svi imami i uposlenici administracije Medžlisa. Tematika sastanka je bila aktuelna pitanja i problematika u radu.

Poseban fokus je posvećen početku nove mektebske vjeronaučne godine. Razgovaralo se o iznalaženju novih mogućnosti u pridobijanju djece za mekteb, afirmaciji mekteba u javnosti, realizaciji pripremljene kampanje za upis u novu mektebsku godinu. Još jednom je naglašena važnost primjene Pravilnika Medžlisa o vrednovanju mektebske nastave kojim je mekteb stavljen u prioritet imamskog misijskog rada i djelovanja.

Vjersko-prosvjetna služba Medžlisa će u saradnji sa imamima na terenu u džematima iznalaziti rješenja za što efikasniji rad u mektebu, raspored mektebskih grupa, vrijeme održavanja nastave, vikendom i radnim danima. Imamima se preporučuje da uz pomoć svojih džematskih odbora uspostave još efikasniju saradnju sa roditeljima, održe roditeljske sastanke, uredno izvještavaju roditelje o postignutim rezultatima njihove djece u mektebu i kontinuitetu njihovog prisustva.

Na sastanku je tretiran i ukupni misijski rad u džematima. Tom prilikom je naglašena važnost posvećivanja imama svome džematu, unapređenja komunikacije, novih oblika i sadržaja u vjersko-prosvjetnom radu.

Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa je predstavio rad ovog organa u proteklom periodu, iznio odluke koje su donešene, naglasivši odlučnost Izvršnog odbora u primjeni i realizaciji svih odluka.

Medžlis je završio proceduru donošenja novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta koja odgovara naraslim potrebama institucije, a što će u narednom periodu biti dobra osnova u procesu jačanja sistema organizacije i upravljanja.