Medžlis Islamske zajednice Mostar sinoć je upriličio iftar u znak poštovanja prema vakifima, donatorima, aktivistima i istinskim pregaocima na polju očuvanja i unaprjeđenja imovine islamske zajednice i općenito njenog funkcioniranja. Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Mostar Ramiz Jelovac obraćajući se ljudima koje su predložili džematski odbori naglasio je da su upravo članovi džematskih odbora, pojedinci, aktivisti, donatori i vlasnici poslovnih subjekta oni na koje je Islamska zajednica uvijek računala i koji su se vrlo rado odzivali na sve inicijative i akcije od općeg značaja za muslimane u Mostaru.
„Mislim da je ovo večeras impozantan skup koji ulijeva povjerenje da možemo kazati da je Islamska zajednica i na terenu jednako dobro organizirana i da ispunjava svoju misijsku funkciju. Svi vi kao pojedinci i kao aktivisti pratite potrebe Islamske zajednice i doprinosite unaprjeđenju njene infrastrukture i ono što je bitno radite na unaprjeđenju sadržaja“, istakao je Jelovac.
Podsjetivši na historijske činjenice da Islamska zajednica jedino kvalitetno može odgovoriti zahtjevima vremena ukoliko je ekonomski neovisna i stabilna Jelovac je kazao da je Medžlis IZ Mostar kroz edukativno obrazovne programe unaprijedio rad Medžlisa Islamske zajednice, istaknuvši pri tom rezultate rada Dječijeg vrtića „Zem-Zem“ i dječijih igraonica uz mostarske džamije. Ohrabrio je poslovne ljude da se ne plaše investirati i pomagati vakuf i projekte od općeg javnog interesa jer ta ulaganja su svojevrsna ulaznica na okrilje Božije milosti i naklonosti.
Vakifi donatori