Radni sastanak sa predsjednicima Džematskih odbora

609
Miz Mostar Aktivnost

U srijedu, 18.02.2015 godine, u multimedijalnoj sali Studentskog hotela je upriličen radni sastanak sa predsjednicima džematskih odbora i imamima. Sastanak je predvodio predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Mostar gosp. Ramiz Jelovac.

Glavni cilj sastanka je planiranje i koordinacija zajedničkih aktivnosti u tekućoj godini te međusobno upoznavanje novooizabranih predsjednika Džematskih odbora.

Predsjednik IO Medžlisa je prisutne upoznao sa predstojećimaktivnostima i projektima koji imaju za cilj jačanje Islamske zajednice i afirmaciju njene uloge i misije u društvu.

Prisutnima je se obratio i rukovodilac Službe za opšte, pravne i ekonomsko-finansijske poslove Džafer Alić, sa napomenama vezanim za bitna tehnička pitanja rukovođenja džematskim sastancima, vođenju zapisnika sjednica i načinu čuvanja i deponiranja džematskih sredstava.

Na kraju se također obratio glavni Imam prof. Suljo ef. Cikotić koji je naglasio da imami sa predsjednicima džematskih odbora uvijek nastoje poboljšati i unaprijediti svoje aktivnosti, te da je jedna od najvažnijih segmenata našega djelovanja mekteb kojem se mora dati posebna pažnja kroz poboljšanje uslova za djecu, jer se ne mogu očekivati dobri rezultati bez dobrih uslova.