Prema propozicijama Rijaseta IZ-e u BiH danas je u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru održano mektepsko takmičenje za područje Medžlisa IZ-e Mostar.
Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef.Maksumić čestitao je učenicima što su svojim zalaganjem stekli čast da predstavljaju svoje mektebe na ovom takmičenju. „Iza vas stoji vaš vrijedni rad, rad vaših mualima i muallima, koji su se trudili da steknete islamsko zanje, znanje o našem Gospodaru, našem poslaniku i našoj vjeri, koje će vam koristit do Sudenjega dana i ako Bogda i na Sudnjem danu“, kazao je ef. Maksumić. On se zahvalio i roditeljima koji podržavaju svoju djecu da budu što uspješniji na mektepskoj nastavi, istaknuvši pri tome da veza između roditelja i mualima mora biti konstantna, jer samo na taj način se može postići potpuni uspjeh.
Na takmičenju su učestvovala 92 polaznika mekteba. Nakon pregledanih radova i sumiranja rezultata Kenan ef. Ovčina, pomoćnik glavnog imama proglasio je pobjednike:

Kiraet – mlađi uzrast
3. Zejd Marić – mekteb Kočine Masline
2. Sumeja Brkan- mekteb Zalik II
1. Halid Šipković – mekteb Zalik I
Opće znanje- mlađi uzrast
3. Lamija Fale – mekteb Dračevice
2. Bakir Čolaković – mekteb Podgorani-Prigrađani
1. Iman Marić – mekteb Humi
Kiraet stariji uzrast
3. Hana Budžuk – mekteb Brankovac
2. Hana Juklo- mekteb Zalik II
1. Muhamed Crnomerović- mekteb Pograđe
Opće znanje stariji uzrast
3. Kenan Čolaković – mekteb Podgorani
2. Harun Pajić – mekteb Podgorani
1. Selma Baralija – mekteb Kočine Masline
Nagrade pobjednicima će biti dodjeljene na večeri Kur’ana 21. aprila u sultan Sulejmanovoj džamiji u Blagaju. Samo najuspješniji predstavljat će Medžlis na takmičenju koje će organizirati Muftijstvo mostarsko.

new albumMektepsko takmičenje