Miz Mostar Zemzem

U prelijepom ambijentu, u prisustvu velikog broja prijatelja i roditelja djece, u sali Kulturnog centra Kralj Fahd na Bunuru u Mostaru, 04.11.2011.god. u 16.00h održana je priredba povodom Kurban bajrama, koju su priredili polaznici igraonica Zemzem (Bunur, Opine, Gubavica, Vrapčići i Livač).

Miz Mostar Zemzem

Igraonica Zemzem je počela sa radom 2007. god. kao pilot-projekt i hvala Allahu izvela je četiri generacije polaznika. Pošto se ovaj projekat pokazao jako uspješnim veliki je broj roditelja zainteresovan da i njihovo dijete postane dio dječijeg svijeta igraonica Zemzem. Priredbi su osim roditelja i prijatelja djece prisustvovali i uvaženi gosti: direktor Kulturnog centra Kralj Fahd u Mostaru gosp. Bender Al Ajmi i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Salem ef. Dedović.

Miz Mostar Zemzem

Mnoštvo recitacija, pjesmica, ilahija, glumačkih izvedbi, izmamilo je aplauze okupljenih. Odgajatelji i djeca uložili su veliki trud tokom pripremanja i samog izvođenja programa. Medžlis Islamske zajednice Mostar pripremio je bajramske paketiće za sve polaznike igraonica. Na kraju programa glavni imam Salem ef. Dedović podjelio je paketiće za sve polaznike.

Naši mališani nisu krili radost na licima kao i prisutni roditelji. U svom obraćanju glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar, istakao je „da ni jedna kulturna ili vjerska manifestacija nije okupila toliki broj prisutnih i da je to samo za sebe uspjeh“. Nakon završetka priredbe prisutni su mogli uživati razgledajući izložbu dječijih radova.

Almira Smajkić