Nagrade za djecu u cetru za djecu i omladinu “Los Rosales” i u javnim vrtićima grada Mostara

700
Miz Mostar Aktivnosti

Povodom predstojećih Kurban –bajramskih mubarek dana delegacija Medžlisa IZ-e Mostar; glavni imam, sekretar i muallima, u srijedu 2. novembra 2011. posjetila je Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ i uručila im prigodne bajramske poklone.

Medžlis nastavlja već godinama ustaljenu praksu, da prilikom naših mubarek dana posjećuje i prigodnim darovima obraduje djecu i omladinu u ovom centru, čiji broj štićenika je preko 150, a koji dolaze ne samo iz grada Mostara, već i susjednih hercegovačkih gradova.

Medžlis IZ-e Mostar prepoznaje značaj i specifičnost rada ove ustanove, i kao društveno odgovorni segment duhovno – odgojnog djelovanja i promicanja pozitivnih vrijednosti u našem gradu, želi na ovaj način pružiti podršku radu ovoga centra, njegovim uposlenicima i štićenicima .

Štićenici centra su priredili i poseban umjetnički program, gdje su bajramskim ilahijama i sevdalinkama unijeli puno radosti u srca svih prisutnih, te su takođe, gostima iz Medžlisa uručili bajramske čestitike – svoje likovne radove sa motivima bajrama, izražvajući zahvalnost što su i ovoga puta bili počašćeni nagradama.

Glavni imam Medžlisa je prilikom posjete izrazio zadovoljstvo što je i ove godine predbajramska radost upotpunjena dolaskom djeci i mladima u centar „Los Rosales“, te zahvalio na pripremljenom umjetničkom programu koji je za ovu priliku pripremljen.

Medžlis je nastavio i sa dugom tradicijom nagrađivanja djece u mostarskim javnim vrtićima povodom bajrama, pa je naša muallima Šahza Čavčić, koja radi u odgoju sa ovom djecom, obišla sve lokacije dječih vrtića, gdje su sva su djeca nagrađena i darovana prigodnim poklonima.