U petak, 5. februara 2021. godine, članovi Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar održali su Svečanu skupštinu povodom 10 godina postojanja Info-servisa, koji je ujedno i preteča Mreže mladih Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Svečanost se održala u multimedijalnoj sali Studentskog Hotela Mostar uz pridržavanje restriktivnih mjera mjera uzrokovanih koronavirusom.

Na samom početku prisutnima su se obratili članovi Info-servisa, koji su u svojim govorima podsjetili na historijat Info-servisa i na najbitnije trenutke.

Nedim Hondo, koordinator Info-servisa za mlade, je istakao kako je cilj ove Svečane skipštine zahvaliti se Bogu na blagodatima, ali onda i ljudima na njihovom trudu i nesebičnom zalaganju u osnivanju i radu Info-servisa.

Prisutnima se obratio i Eldis-ef. Balić, prvi koordinator Info-servisa za mlade, koji je spomenuo prve korake, ali i neke od najznačajnih aktivnosti koje su okupljale mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire u naš Mostar.

Skup je poslemio i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Dino-ef. Maksumić koji je čestitao mladima na ovom velikom jubileju i poželio im još veće uspjehe. Spomenuo je da je u planu izrada fotomonografije Info-servisa, koja bi obuhvatila sve aktivnosti koje su održane u ovih 10 godina.

Muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović je kazao da je ponosan što je, dok je bio na poziciji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar, 2010. godine osnovan Info-servis za mlade i što je pomogao da Info-servis postane ono što je danas. „Deset godina je dug period, a posebno je dug period u životu mladog čovjeka,“ rekao je muftija. „U ovih deset godina Info-servis je iznjedrio mnoge mlade i uspješne ljude koji su danas već završili fakultete, osnovali svoje porodice i aktivno se uključili u društveni život,“ dodao je muftija. Čestitao je Info-servisu na ovom jubileju i poželio im je još puno uspjeha u radu.

Na kraju su uručene zahvalnice svima koji su zaslužni za dugogodišnji rad i postojanje Info-servisa za mlade.
Info servis Skupština