Održano mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva

677
Miz Mostar Aktivnosti

U nedjelju, 12. maja 2013. godine, održano je mektebsko takmičenje na nivou muftijstva, a predstavnici našeg Medžlisa su ostvarili izuzetne rezultate.

Medžlis Mostar je ekipni pobjednik ovogodišnjeg takmičenja na nivou muftijstva,
– Nejra Isić je osvojila prvo mjesto u kategoriji Opće znanje,
– Harun Pobrić je osvojio prvo mjesto u kategoriji Kiraet – učenje Kur’ana (stariji uzrast),
– Lejla Marić je osvojila četvrto mjesto u kategoriji Kiraet – učenje Kur’ana (mlađi uzrast),
– ekipa koja je naš Medžlis predstavljala na turniru u malom fudbalu osvojila je prvo mjesto.

Tim povodom je glavni imam Salem ef. Dedović uputio čestitku učenicima, njihovim roditeljima i muallimima.

Čestitka
Pričinjava mi izuzetno zadovoljstvo što uz zahvalnost Dragom Allahu, mogu uputiti najiskrenije čestitke mektebskoj djeci Medžlisa IZ Mostar koja su na današnjem natjecanju na nivou Muftijstva mostarskog osvojila ekipno prvo mjesto.
Čestitke upućujem Harunu Pobriću, Nejri Isić i Lejli Marić. Osobito sam ponosan na činjenicu da će Harun i Nejra predstavljati u svojim kategorijama ( Kiraet- stariji i Opće znanje) ekipu našeg Muftijstva na državnom nivou takmičenja – na Rijasetu 25. maja, ako Bog da.
S posebnim poštovanjem želim naglasiti trud i predanost čestitih muallima -vrsnih pedagoga ove naše djece, a to su hadži Muhjudin efendija Bećoja i Jusuf efendija Kafadar.
Takođe, iskrene čestitke upućujem roditeljima djece za ogromnu podršku koju pružaju u odgoju i obrazovanju ove darovite djece.
Želim takođe izraziti i iskrene čestitke fudbalskoj ekipi Medžlisa IZ Mostar koja je na današnjem fudbalskom turniru na nivou Muftijstva mostarskog osvojila ubjedljivo prvo mjesto. Tim mladim talentiranim momcima i njihovom selektoru Jusuf efendiji Kafadaru želim još puno uspjeha.
S osobitim željama za dalje uspjehe svima Vama , uz pomoć Božiju, selamim Vas i želim svako dobro,
Salem ef. Dedović, glavni mostarski imam