Novogodišnjim paketićima džemat Zalik darivao svu djecu u džematu

908
Miz Mostar Aktivnost

U povodu Nove 1437. hidžretske godine Šefik ef. Čavčić imam u mostarskom džematu Zalik danas je podijelio novogodišnje paketiće polaznicima dječjih vrtića koji se nalaze na području njihovog džemata. Paketići su podijeljeni djeci u vrtićima „Sunčani most“, „Zvjezdica“ i „Zemzem“. Polaznicima mektepske nastave džematski imam i predstavnici džemata paketiće su uručili na jučer organiziranoj svečanosti.

Miz Mostar Aktivnost

„Mnogo vam se zahvaljujem što ste nas primili u vaše učionice. Mi smo odlučili da vas posjetimo i darujemo poklonima. Želja nam je da darujemo i obradujemo svu djecu u Zaliku. A vas ćemo zamoliti da budete dobra djeca i da još bolje slušate vaše tete i vaše roditelje“, u razgovoru sa djecom kazao je ef. Čavčić. Menadžmetni vrtića jednodušno su se zahvalili ef. Čavčiću na iskazanoj brizi i pažnji.

Miz Mostar Aktivnost

Novogodišnje poklone dobilo je 340 djece iz tri vrtića i mekteba u Zaliku. Prethodnih godina džemat Zalik djecu je paketićima darivao u povodu Bajrama, a kako su djeca bila na raspustima, svrsishodnijim su našli da to učine u povodu nastupajuće hidžretske godine. S neskrivenim oduševljenjem ef. Čavčić se zahvaljuje svom džematskom odboru i džematlijama, nekima i poimenično, na svesrdnoj podršci.

Miz Mostar Aktivnost

„Izazvati osmjeh nekome na licu je vrlo vrijedna stvar, a posebno smo sretni kad izazovemo osmijeh i radost kod naše djece. Naš je cilj izazvati reakciju kod djece, da sutra kad porastu čine dobro i da budu korisni članovi društvene zajednice“, istako je ef. Čavčić.