U povodu Nove hidžretske godine u džematu Dračevice je u nedjelju 29. zu-l-hidždžeta 1439., odnosno 09.09. 2018. godine, nakon akšam namaza, upriličen je mevludski program pod nazivom „U susret Novoj 1440. hidžretskoj godini“. Program je popraćen učenjem Kur’ana, mevluda, ilahija i recitala o hidžri, a izveli su ga džematski imam Mirsad ef. Fale, imami iz susjednih džemata Hišam ef. Hafizović i Mustafa ef. Čolakhodžić i omladina džemata.
Džematski imam Mirsad ef. Fale uz izraze dobrodošlice prisutnima je čestitao Novu 1440. h.g., s dovom Allahu dž.š. za zdravlje, berićet i sreću. Pozvao je vjernike da u svakodnevnim dovama mole za Božiji oprost i radost življenja. Učenicima, studentima i polaznicima mektepske nastave čestitao i poželio hairli novu školsku i mektebsku godinu.Prigodan Vazi-nasihat o značaju i važnosti Hidžre održao je prof. Hišam ef. Hafizović. Prokomentirao je nekoliko važnih pouka i poruka koje Hidžra nosi za Bošnjake u svakodnevnom životu.
Program je završen učenjem dove. Nakon klanjanja jacije namaza džematlijama su podijeljene hedije. Posebno su obradovani oni najmlađi.
Nova 1440 Dračevice