Malonogometni turnir u povodu Dana nezavisnosti

465
Miz Mostar Aktivnost

U povodu Dana nezavisnosti Klub malog fudbala „neretva“ Mostar, Unija studenata „Džemal Bijedić“ i Info-servis za mlada u Sportskoj dvorani u Sjevrnom logoru danas je svečano otvoren malonogometni turnir.

Turnir je otvorio predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara Dženan Šuta koji je tom prilikom istakao da je ovo odličan primjer kako sportisti mogu doprinijeti u obilježavanju značajnih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. „Ovo je odlična prilika za dobra druženja i sticanje dobrih prijateljstava. Vjerujem da će ovaj turnir postati tradicionalan i jedno od prepoznatljivih mjesta za okupljanje mladih i talentovanih sportista“, rekao je Šuta. Prema njegovim riječima ovaj turnir iz godine u godinu postaje sve jači o kojem se ozbiljno govori u sportskim krugovima.

Na turniru učešća su uzeli čest ekipa: KMF „Neretva“, MNK „Stri grad“, klub Ilmijje BiH, F.K. Bjelopoljac, F.K. „Blagaj“ i F.K. Malog fudbala „Donja Mahala“ iz Mostara.

Pokrovitelji turnira su BH Telecom i Medžlis Islamske zajednice Mostar preko svoje organizacije Info-servisa za mlade. „Preko Info-servisa Medžlis IZ Mostar je dao podršku obilježavanju Dana nezavisnosti BiH u našem gradu“, naglasio je Džafera Alića rukovodilac službi Medžlisa IZ Mostar.

Ferik Dizdarević selektor reprezentacije Ilmijje smatra da je za njegov tim čast učestvovati na ovom turniru, iako njegova ekipa iz godine u godinu pojačava ambiciju da ostvare što bolje rezultate. „Nadam se da ćemo na ovom turniru postići veliki uspjeh, ako ne budemo prvi da ćemo bar igrati u finalu“, rekao je Dizdarević.