Džemat Podgorani-Humi-Prigrađani je u mjesecu augustu ove godine, organizovao jednodnevni izlet za učenike koji su ove godine završili osnovnoškolsko i započeli svoje srednjoškolsko doba.
Prelijep sunčan dan naša djeca su provela na Ruištima, uz lijepo druženje i roštilj. Ukupno je bilo prisutno 14 djece iz džemata koja su završila devetu mektepsku i školsku godinu.
Admir ef. Čopelj im se na ovaj način želio zahvaliti što su proteklih 9 godina bili redovni polaznici mektepske nastave, vrijedno radili i trudili se, poručivši im da će u budućnosti oni biti glavni nosioci i kreatori svih džematskih aktivnosti. “Čuvajte ono što ste naučili u mektebu, čuvajte sebe, budite poslušni svojim roditeljima i dobri učenici. Vi ste naša i budućnost ovoga džemata ako Bog da”, poručio je ef. Čopelj.
Sva prisutna djeca su u toku svog mektepskog obrazovanja naučila obavljati namaz, i lijepo i tečno učiti u Kur’anu što nas kao džemat čini sretnim i radosnim. Ova praksa će se nastaviti i u budućnosti ako Bog da.
Podgorani