Na današnjem sastanku održanom u vakufskom Studentskom hotelu mostarski imami su izabrali predstavnike u Udruženje Ilmijje. Na početku sastanka se obratio predsjednik Odbora udruženja Mostar u odlasku Enver ef. Husnić. Podijelio je neke od svojih mnogobrojnih uspomena koje je stekao rukovodeći mostarskim Odborom, te prezentovao određene parametre po kojima se vidi napredak u članstvu i aktivnostima Udruženja. Posebno je istakao stalnu aktivnost Ilmijje pomaganja imamima u situacijama životnih iskušenja i finansijskih šteta.

Nakon toga se imamima obratio mostarski muftija mr. Salem ef Dedović koji je podsjetio imame na obavezu čuvanja i bdijenja nad saffom kao i na mnogobrojne situacije gdje je došla do izražaja Ilmijja, odnosno njen glas i stav. Ukazao je na posebnu važnost Ilmijje na našem prostoru zbog njene tradicije i kontinuiteta.

Nakon izbornog procesa kojeg su proveli izabrani članovi Biračkog odbora u sastavu Puce Ilham – ef. (predsjednik), Maksumić Dino – ef. (član) i Kafadar Jusuf – ef. (član) utvrđeni su slijedeći rezultati:

Za predsjednika Odbora Udruženja Ilmijje Mostar izabran je Mustafa ef. Jelovac, a za sekretara Sanjin ef. Šahić. Izabrani delegati u Skupštini Udruženja su Šefik ef. Čavčić i Ammar ef. Čopelj.