Mevludska svečanost povodom rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s. upriličena je u utorak, 12.11.2019. godine/15. rebiu-l-evvela 1441. h. godine, iza jacije-namaza u džematu Dračevice.
Na početku programa prisutne je poselamio imam Mirsad ef.Fale, iskazavši zahvalnost Uzvišenom Allahu dž.š. na svim blagodatima , kazavši kako mevlud uvijek iznova podsjeća vjernike na značaj izučavanja života Božjeg poslanika Muhammeda a.s., koji je bio milost svim ljudima.
U mevludskom programu učešće su uzeli i polaznici mektebske nastave koji su svojim lijepim dječijim glasovima kroz učenje sura, mevluda, ilahija i recitacija o Muhammedu a.s. uveličali atmosferu mevluda.
Prigodan vaz nasihat održao je prof. Hišam ef. Hafizović i tom prilikom istakao značaj ovakvih okupljanja, važnosti slijeđenja prakse našeg Poslanika, te da bismo svi u svom životu trebali imati za uzor Muhammeda s.a.w.s..
Po završetku programa dovu je proučio Džafer ef. Šehić, a na veliku radost najmlađih kući se krenulo nakon podjele slatkiša za koje se pobrinuo džematski odbor.
Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da ukabuli ovaj ibadet i da nam u svim stvarima tokom naših kratkih života bude uzor naš poslanik Muhammed s.a.v.s. Amin!
Dracevice