Miz Mostar Info centar

Info-servis za mlade je 05. maja 2016 godine organizovao druženje za omladinu uz poučno predavanje prof. Edina ef. Mezita, na temu “Mladi i izazovi modernosti”. Druženje je održano u prostorijama studentskog hotela Mostar. Prisutnima se na samom početku obratio Eldis ef. Balić, dugogodišnji koordinator info-servisa za mlade. Eldis ef. je uz projekciju kratkog filma ukazao na dosadašnji, uspješan i aktivan rad info-servisa, na taj način se zahvaljujući svima koji su dali doprinos u njegovom radu.

Miz Mostar Info centar

U toku programa, prisutnima se obratio i Suljo ef. Cikotić, glavni imam MIZ Mostar, koji je pozvao omladinu da daju podršku svim projektima islamske zajednice u Mostaru.
Edin ef. Mezit je na jedan jako poučan i opširan način govorio o procesima koji se dešavaju u svijetu, a koji posebno utječu na omladinu, te o tome šta nam Islam daje u odnosu na te procese.
Islam nam daje cilj u životu.

Miz Mostar Info centar

Islam daje smisao. U islamu svrha života je obožavanje Allaha. Termin “obožavanje” obuhvata sva djela pokoravanja (bezuvjetne poslušnosti) Allahu. Islamska svrha života je stalna svrha. Pravi (iskreni) musliman se drži čvrsto ove svrhe kroz sve faze svog života, bilo da je dijete, mladić, zreo, ili star čovjek.

Miz Mostar Info centar