Članovi Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar u subotu, 14.09.2019. godine, su nastavili sa posjetama bolnici i domovima gdje su smještene osobe ovisne o tuđoj njezi na području Mostara.

„Tokom posjete imali smo priliku vidjeti nakoliko blagodati zbog kojih trebamo svakoga dana biti zahvalni Allahu dž.š. Ono što mi imamo nekome je samo san. Siguran dom, porodica, krov nad glavom, zdravlje, snaga i dragi ljudi oko nas neko možda do kraja života više nikada neće vidjeti. Međutim, vodeći se onim što smo učili od malih nogu da to što mi imamo a neko drugi nema nije privilegija nego obaveza da to isto koristimo na najbolji mogući način“, ističu u Info-servisu.

S njima su tokom posjete bili mostarski imami Almir ef. Hondo, Atif ef. Mujkić, Mustafa ef. Jelovac i Mustafa ef. Čolakhodžić. Posjetili su skoro sve odjele u KB “Dr. Safet Mujić”, svakom bolesniku uručili skromnu hediju i dovu za ozdravljenje koju mogu sami čitati i učiti. Sa svakim od njih su kratko porazgovarali, pokušali ih malo oraspoložiti i podsjetiti kako je sve od Allaha i da se samo Njemu vraćamo, te da On iskušava robove koje voli.

„Puno je kategorija koje su oko nas, ali vodeći se preporukama Muhammeda a.s. kroz naše aktivnosti pokušavamo ih obići sve. Djecu, omladinu, jetime, stare, iznemogle, bolesne, ali i one koji su zdravi i sa svojim porodicama“, poručuju iz Info-servisa.
Info Servic