Miz Mostar Aktivnost

Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić u okviru redovne ramazanske posjete džamatima danas je na džumi namazu posjetio džemat Jasenicu. U kratkom obraćanju s džematlijama je podijelio radost mubarek mjeseca ramazana. Zaželio im je berićet u imetku, zdravlju, porodicama i svaki hajr i selamet koji dolaze od Uzvišenog Allaha dž.š.

Miz Mostar Aktivnost

„Iza nas je prva trećina ramazana za koju je rečeno da je trećina Božije milosti. U drugoj smo trećini za koju Poslanik kaže da je trećina Božijeg oprosta. Kome Allah oprosti taj je zaista zaštićen i osiguran“, podsjetio je ef. Cikotić. Pozvao je vjernike da iskoriste blagoslovljeno vrijeme ramazana da se kroz ibadete, dobra djela nastoje što više približiti obećanim dženetskim nagradama i nastoje što više steći zaštitu od džehenemske vatre.

Miz Mostar Aktivnost

„Braćo draga, koristimo ovu priliku ramazana, gdje god možemo i na koji god način možemo, trebamo učiniti dobro djelo, prema svojoj porodici, komišiluku, rodbini, generalno prema ljudima…! Lija riječ, savjet i osmijeh na licu je sadaka koja se u ramazanu uvećava. Nemojmo nositi ni prema kome mržnju i zavist. To je ono što nas uči mjesec ramazan“, protumačio je ef. Cikotić.

Sa ef. Cikotićem povratnički džemat u Jasenici posjetio je i hafiz Junus Onat koji je svojim milozvučnim glasom oduševio prisutne džematlije.