Predavanjem koje je u Karađoz-begovoj medresi u četvrtak, 14. novembra 2019. godine, održao profesor Medrese mr. Harun Macić okončan je ciklus predavanja pod nazivom“Poslanik, a.s., u priči”. Macić se kroz nekoliko detalja iz života Resulullaha osvrnuo na njegovu ličnost i uspješnu misiju, protumačivši neke od odlika savremenog načina života i potrebe usaglašavanja sa sunetom Resulullaha.

O Poslaniku čovječanstva sedam dana ranije, 7. novembra 2019. g. govorio je hafiz Špendi Fidani, koordinator za edukaciju u Studentskom centru Islamske zajednice u BiH i diplomant Karađoz-begove medrese.

Kazujući o Poslanikovoj misiji i njegovom značaju, kao plemenitom uzoru, u našim životima, hafiz Fidani je posavjetovao prisutne da na određeni način ostvare vezu sa Poslanikom i da tako zarade i dobro djelo. Pozvao ih je da svakodnevnim donošenjem salavata budu u stalnoj vezi sa najplemenitijim bićem koje je zemljom hodilo.

Nakon poučnog predavanja kasidu o Poslaniku, a.s., izveo je Adnan Pajević, dok je profesor Meadin Mrndžić interpretirao priču iz života Poslanika, a koja govori o Ukaševom odnosu i ljubavi prema Allahovom miljeniku.

U završnom dijelu programa priređeno je iznenađenje za tri djevojke, članice Info-servisa, Kursa islama i učenice Karađoz-begove medrese, a koje su u proteklom periodu donijele važnu odluku u životu i svoje glave okrunile mahramom. Tako je mladost Info-servisa za mlade i Karađoz-begove medrese uručila tim povodom poklone Amerisi Džiho, Adni Džiho i Nudžejmi Kaminić.

Trenutak uručivanja poklona tim lijepom povodom propraćen je učenjem tekbira, ali i suzama koje su se vidjele na licima tih djevojaka.

Programe je upotpunio Hor Karađoz-begove medrese izvođenjem ilahija i kasida.
Poslaniik u prici