Miz Mostar Aktivnosti

Pred podne namaza u džematu Zalik posljednjeg dana ramazana upriličena je završna manifestacija Ramazanske halke Kur’an-i-Kerima Polaznici ove jedinstvene ramazanske škole na džematskoj mukabeli proučili su posljednji džuz Kur’ana.

Miz Mostar Aktivnosti

Džematski imam Šefik ef. Čavčić svim polaznicima uručio je prigodne poklon paketiće i svjedočanstvo o uspješno završenom kursu učenja Kur’ana i kur’anskog pisma.

Miz Mostar Aktivnosti

Od početka ramazana gotovo svakodnevno 40 djece, podijeljeni u tri grupe pohađalo je halku Kur’ana. Jedni su učili pismo, osmero je iz sufare prešlo u Kur’an, jedni memorirali suret, a jedan od njih naučio je čak cijeli (Amme) džuz napamet. Uspjeh ramazanske halke Kur’ana u toliko je veći što su je pohađala djeca iz niži razreda osnovne škole.

Miz Mostar Aktivnosti

„Ovaj ramazan u našem džematu uveliko su obilježili ova naša djeca i njihov odnos prema Kur’anu“, rekao je ef. Čavčić. U ime Medžlisa IZ-e Mostar čestitke polaznicima halke uputio je glavni imam Medžlisa IZ-e Suljo ef. Cikotić. U svom govoru protumačio je važnost učenja Kur’ana u životu svakog vjernika. „Imamo uvijek priliku da budemo oni koji uče, ili koju podučavaju ili koji podržavaju proces učenja Kur’ana časnoga“, kazao je ef. Cikotić.

Miz Mostar Aktivnosti