Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ-e organizirat će jednomjesečnu manifestaciju “DANI PORODIČNIH VRIJEDNOSTI”.  U programu manifestacije su uvršteni promocije knjiga, izložba umjetničkih radova, tribine i večer ilahija ikasida.

Na otvorenju manifestacije u srijedu, 27.02.2019. u 18:00 h u Kulturnom Centru Kralj Fahd  zbornik radova “MUSLIMANSKA PORODICA RODITELJSTVO: PODRŠKA I IZAZOVI” promovirat će  ISMAIL EF. SMAJLOVIĆ, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH DR. SAFIJA MALKIĆ, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, PROF. RAMIZA BANDIĆ KAFADAR koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva Mostar. Promociju će moderirati mr. Lejla Mušić profesorica u Karađoz-begovoj medresi.

Na IZLOŽBI UMJETNIČKIH RADOVA u  četvrtak 7.3.2019. godine s početkom u 18:30h u Kulturnom centru Krlaj Fahd na Bunuru radove će izložiti: Edina Jugo (Islamska kaligrafija) Azra Čopelj (Umjetničke slike), Amra Pintul (Dekupaž), Amera Obradović (Islamska kaligrafija), Edina Isić (Ručni radovi), Samija Keskin (Islamska kaligrafija, drvorezbarstvo, srma vez, filografija, umjetnost na foliji), Alma Mičijević (Ručni radovi), Medina Gosto (Prirodna kozmetika), Udruženje žena „Vrba” (Ručni radovi) i Škola Islama za žene Potoci (Ručni radovi)

Na Tribini u četvrtak, 14.3.2019. godine s početkom u 18:30h / u Centar za kulturu  bit će upriličena javna tribina o temi „OČUVANJE PORODICE U SAVREMENIM DRUŠTVENIM KRETANJIMA”. Gost tribine je DR. FAHIRA FEJZIĆ ČENGIĆ, a moderator MR. LEJLA MOČEVIĆ MEZIT.

PROGRAM KARAĐOZBEGOVE MEDRESE pod nazivom “DOBRO DOŠLA ŽENO VRIJEDNOSTI I IDEALA” planiran je za 21.3.2019. godine s početkom u 19:30h u Karađoz-begovoj medresi.

Manifestacija će biti zatvorena četvrtak, 28.3.2019. godine / 18:45h / koncertom Ilahija i kasida u Studentskom hotelu Mostar. U programu će učestvovati horovi Medžlisa Islamske zajednice Mostar EL-KAMER, Mreže mladih muftijstva Mostarskog ZAMBAK i hor Karađoz-begove medrese Mostar

Suorganizatori manifestacije su  Odjel za brak i porodicu Muftijstva mostarskog i Karađoz-begova medresa Mostar.