Jedanaesti teravih-namaz mostarski muftija dr. Salem-ef. Dedović klanjao je u džamiji na Bakračuši. Bakračuša je naseljeno mjesto koje je do agresije na Bosnu i Hercegovinu pripadalo gradskom džematu u Nevesinju, a Dejtonskim mirovnim sporazumom mjesto je pripalo Gradu Mostaru i organizacijski od tada je pod jurisdikcijom Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Muftija je u svom izlaganju čestitao vrijednim džematlijama koji su zahvaljujući dobroj džematskoj organiziranosti i svojim velikim pregnućima okončali projekat obnove starog mesdžida koji je proširen i uz koji je dograđena munara, a potom sagrađen i poseban objekat koji sadržava društvenu prostoriju i mokre čvorove, te izvršeno kompletno ograđivanje džamijskog kompleksa.

Džematlije Bakračuše, kojoj gravitira više zaselaka, iako raseljene u naseljima u okolini Mostara redovno tokom godine imaju termine okupljanja u svojoj džamiji na namazima čime na najbolji način posvjedočuju vjernost svojoj džamiji i mjestu odakle potiču. Muftija je dao podstreka džematlijama da nastave sa svojim pregnućima, da čuvaju ezan, slogu i zajedništvo.