Medžlis Islamske zajednice Mostar večeras je u Studentskom hotelu organizirao zajednički iftar za sve službenike, penzionisane imame, uposlenike, radnike preduzeća koje je osnovao i članove Izvršnog odbora. Uz srdačne dove, iskrene želje i nadanja za lični i opći prosperitet u životu i svim poslovima koje obavljaju glavni imam mr. Dino ef. Maksumić prisutnima je skrenuo pažnju na specifičnost djelatnosti koje obavljaju, jer svaka od njih zahtjeva punu posvećenost emanetima vjere i društvene odgovornosti.

„Bez obzira na poslove koje radimo uvijek trebamo imati na umu da to što radimo, radimo u ime Allaha Uzvišenog. Svi mi koji smo vezani za IZ-se imamo i obavezu više jer svi mi koristimo vakufske resurse čiji je konačan cilj očuvanje dini islama i naše vjere na ovim prostorima“, naglasio je ef. Maksumić. Kratko je protumačio hadis Božijeg poslanika koji govori o tome da se djela vrednuju prema namjerama što bi trebalo biti pokretač svima u njihovom radu.

Predsjednik Medžlisa IZ-e Mostar Džafer Alić se pridružio dovama i porukama koje je uputio glavni imam. Primijetio je da se u posljednjih nekoliko decenija mijenjala kadrovska struktura, posebno u sastavima izvršnog odbora, ali da je misija i kontinuitet rad ostao isti. „ Ova porodica koju imamo je veliko bogatstvo. Mislim da je ovaj kolektiv u ovom sastavu jedinstven na prostoru cijele BiH i zato ga s posebnom pažnjom moramo ljubomorno čuvati, graditi i paziti“, poručio je Alić. Na kraju se zahvalio svima onima koji su u proteklom periodu na bilo koji način doprinijeli razvoju Medžlisa IZ-e Mostar.