U sklopu manifestacije o Allahovom poslaniku“Uzor si mi, Poslaniče“ u nedjelju, 18.11.2018. godine nakon jacije namaza u džematu Dračevice proučen je mevlud povodom nastupanja 12.rebiu-l-evvela,odnosno dana rođenja Muhammeda a.s.
Na početku programa prisutne je poselamio mjesni imam Mirsad ef. Fale , iskazavši zahvalnost Uzvišenom Allahu dž.š. na svim blagodatima, te naglasio važnost ispravnog sljeđenja prakse našeg Polanika a.s., posebno u vremenu u kojem danas živimo i okolnostima u kojima se nalazimo, kazavši kako mevlud uvijek iznova podsjeća vjernike na značaj izučavanja života Božjeg poslanika Muhammeda, a.s., koji je bio milost svim ljudima. Pozvao je vjernike da posjete sadržaje manifestacije, da sa programa kojem prisustvujemo izađemo bolji za sebe, za svoju porodicu, bolji za svoj džemat, zajednicu,s a korisnim informacijama koje će nam biti od koristi u našem svakodnevnom životu. Muhammed a.s. je svojim životom dosegao zenit ljudskosti s obzirom da je kao poslanik iskusio moralnu puninu onoga što čini savršeno odgojenu ljudsku narav.
Omladina džemata zajedno sa polaznicima mekteba učenjem odlomaka mevluda, ilahija i kasida, salavata i recitacija ukrasili su večerašnji program.
Po završetku programa i dove koju je proučio Mustafa ef. Čolakhodžić, a na veliku radost najmlađih kući se krenulo nakon podjele slatkiša za koje se pobrinuo džematski odbor.
Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da ukabuli ovaj ibadet i da nam u svim stvarima tokom naših kratkih života bude uzor naš poslanik Muhammed s.a.v.s. Amin!
Mevlud Dracevice