Danas je u Centru za stare osobe u Podveležju upriličen mevludski program kojeg su proučili imami članovi hora Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar, a prigodnim obraćanjima prisutnim korisnicima i osoblju Centra su se obratili direktor Centra Eldis Balić i glavni imam mr. Dino ef. Maksumić.

Prilikom uvodnog govora, direktor Balić je iskoristio priliku da se zahvali na organizaciji ovakvog programa koji je jedan način brige prema korisnicima: „Ovaj trenutak je poseban za sve nas, kako povodom našeg okupljanja da bismo obilježili rođenje najodabranijeg Poslanika Muhammeda a.s., tako i iz razloga što se nalazimo u novom vakufskom objektu Medžlisa IZ-e Mostar koji je stavljen na raspolaganje našoj zajednici i svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju.“

Glavni imam je prilikom svog obraćanja korisnicima izrazio zadovoljstvo ambijentom i osobljem koje se brine o njihovim potrebama, te izrazio želju da programi i druženja s korisnicima budu česti, raznim povodima, te onoliko koliko budu osjećali potrebnim, a sve u smislu naredbi naše vjere o brizi i poštovanju prema našim starijim.

Sinoć je sličan program održan i u Centru za stara i iznemogla lica Mostar, a korisnicima se tom prigodom obratio Kenan ef. Ovčina, pomoćnik glavnog imama. ( http://centarzastaralica.com/index.php/vijesti/67-mevludska-svecanost)
Mevlud u Centru za stare osobe