Mektepsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ-e Mostar održano je danas u prostorijama Karađoz-begove medrese. Na takmičenju je učestvovalo 87 polaznika mektepske nastava a takmičili su se u četiri kategorije: opće znanje za mlađu uzrast, opće znanje za stariji uzrast, kiraet za mlađi uzrast i kiraet za stariji uzrast. Samim učešćem svako od njih istovremeno je svojim trudom i zalaganjem postao reprezentant i ponos svog džemata. Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić otvarajući ovogodišnje takmičenje kazao je kako je zadovoljan postignutim rezultatima koje su ostvarili muallimi i učenici u protekloj nastavnoj godini u što se imao priliku uvjeriti na završnim ispitima. On je pozvao roditelje da i dalje pružaju podršku svojoj djeci da aktivno pohađaju mektepsku nastavu, ne samo tokom nastavne godine, već i tokom ljetnog raspusta.

Nakon ispitivanja i pregledavanja testova komisija za ocjenjivanje proglasila je pobjednike:

U kategoriji opće znanje mlađi uzrast prvo mjesto osvojila je Amna Baralija iz mekteba Kočine-Masline, drugo mjesto osvojila je Azra Isić iz mekteba Opine i treće mjesto osvojila je Dželila Arnaut iz mekteba Podgorani.

U kategoriji kiraet mlađi uzrast prvo mjesto je osvojio Zejd Marić iz mekteba Kočine-Masline, drugo mjesto je osvojio Sumeja Brkan iz mekteba Zalik 2 i treće mjesto je osvojio Halid Šipković iz mekteba Zalik 1.

U kategoriji opće znanje stariji uzrast prvo mjesto osvojila je Selma Baralija iz mekteba Kočine-Masline, drugo mjesto osvojili su sa istim brojem bodova Amila Eminović iz mekteba „Vrelo Znanja“ i Nezim Jelovac iz mekteba Kružanj i treće mjesto Harun Pajić iz mekteba Podgorani.

U kategoriji kiraet stariji uzrast prvo mjesto je osvojila Esma Bećoja iz mekteba Kočine-Masline, drugo mjesto je osvojila Hafiza Arnaut iz mekteba Podgorani i treće mjesto osvojio je Muhamed Crnomerović iz mekteba Pograđe.

Nagrade i diplome pobjednicama bit će uručene na svečanoj Mektepskoj akademiji 24. aprila ove godine.
Mektepsko takmicenje