Održan treći malonogometni turnir “Bedr”

553
Miz Mostar Aktivnosti
Miz Mostar Aktivnosti

U povodu obilježavanja noći Bedra, u mnogim našim džematima se priređuju programi, pa tako i u džematu Zalik su priređene različite manifestacije. U subotu nakon teravih namaza na džematskoj musalli je prvo priređen program pod nazivom „Rezultati bitke na Bedru u našem vremenu“ u sklopu kojeg su dodjeljene i zahvalnice onim džematlijama koji su pomagali džematske aktivnosti tokom protekle godine.

U nastavku je bilo govora o važnosti te bitke, te je prikazana prezentacija džamija u glavnim gradovima država, njih oko 160, koje su jedan od rezultata bitke na Bedru koje mi danas vidimo. Drugi dio obilježavanja ove noći je izveden na stadionu u Sjevernom logoru. Džematski odbor Zalik je organizovao ove godine pozivni turnir u malom fudbalu i turnir u stonom tenisu.

Za fudbal su se odazvale uz domaćine ekipu džemata Zalik, sve tri pozvane gostujuće ekipe; džemat donja Mahala, džemat Brankovac i džemat Carina-Musalla. Lijepo druženje je otpočelo postrojavanjem svih učesnika kojim se obratio Šefik ef.Čavčić imam džemata Zalik, koji je istakao važnost međusobnog upoznavanja i druženja, ukazujući na poruku Bedra da se vjera i domovina trebaju braniti i prezentirati na najbolji mogući način. U izvanrednim utakmicama prvo mjesto je zauzela ekipa domaćina, džemata Zalik, drugi su bili predstavnici džemata Brankovac, a treća ekipa džemata Donja Mahala. Tri prvoplasirane ekipe su dobile pehare i diplome, a pobjednička ekipa će imati i nagradni zajednički iftar. U stonoteniskom turniru učešće je uzelo 20 džematlija. U vrlo lijepoj atmosferi prvo mjesto je osvojio Mirza Tule, drugo prof.Sanin Tunović, dok je treći bio Rijad Parcan. Sva trojica su također nagrađeni peharima i diplomama.

Manifestacija je završena zajedničkim sehurom svih učesnika i navijača na stadionu i naravno dovom. Svi učesnici su bili izuzetno zadovoljni druženjem, iskazujući želju da i iduće godine učestvuju u ovoj manifestaciji.