Miz Mostar Džemati Historijat

U džematu Zalik Nova 1438.hidžretska godina je obilježena nizom aktivnosti.

Miz Mostar Džemati Historijat

Uz redovno mjesečno predavanje za mlade i noćni namaz, zadnje uoči petka u mjesecu, u četvrtak 29.09.2016.godine, proučen je mevlud i održano predavanje o porukama hidžre. Prisutnim se obratio i o savremenim porukama hidžre govorio Šefik ef. Čavčić, a mevlud su proučili učenici Medrese, koji su također predvodili noćni namaz.

Miz Mostar Džemati Historijat

U toku mektebske nastave u povodu nastupanja Nove 1438.hidžretske godine u nedjelju 02.10.2016.godine, upriličen je skup svih polaznika mekteba Zalik i njihovih muallima, kao i dijela roditelja. Tom prilikom preko za 200 do sada upisanih polaznika, podijeljeni su prigodni pokloni. Brojnost djece u mekteb je i jedna od najljepših čestitki za Novu hidžretsku godinu svim našim džematlijama, a ujedno poziv i ostaloj djeci koja se još nisu upisala da pohađaju mektebsku nastavu da dođu, jer su svi dobro došli.

Miz Mostar Džemati Historijat

Džematski odbor Zalik je i ove Nove hidžretske godine, pored polaznika mekteba, upriličio darivanje djece u svim vrtićima na području džemata. Na području našeg džemata egzistiraju tri vrtića i to; Zemzem u okviru Medžlisa IZ Mostar, Zvjezdica, gradski vrtić i Sunčani Most, inkluzivni vrtić. Svih 188 djece je dobilo poklon paketić sa slatkišima i bojankama u ponedjeljak 03.10.2016. ili 2. muharrema 1438.godine.

Miz Mostar Džemati Historijat

Vrtiće su posjetilii poklone podijelili ispred džematskog odbora Zalik, Šefik ef. Čavčić i muallima Šahza Čavčić. Odgovorne osobe ovih odgojnih ustanova su iskazale zahvalnost islamskoj zajednici što i na ovaj način vodi računa o svoj našoj djeci. Džematski odbor Zalik još jednom zahvaljuje Ibri Mariću na njegovoj nesebičnoj pomoći u realizaciji ovog i mnogih drugih projekata našeg džemata.

Miz Mostar Džemati Historijat

Miz Mostar Džemati Historijat