Mostarski paroh Radivoje Krulj mektebu „Vrelo znanja“ poklonio lapotop

1062
Miz Mostar Aktivnost

Mostarski paroh Radivoje Krulj danas je u povodu otvorenja nove zgrade mekteba „Vrelo znanja“ uz Šarića džamiju glavnom imamu Medžlisa IZ Mostar Sulji ef. Cikotiću poklonio lapotop u znak podrške i međureligijskog razumijevanja, javlja Anadolu Agency.

Tokom posjete Krulj se zahvalio predstavnicima Islamske zajednice što je imao čast da u nedjelju prisustvuje svečanom otvorenju ovog objekta. „Drago mi je da je u ovom projektu učestvovao veliki broj ljudi. Primijetio sam da je to zaista jedna dobra stvar i zaključio da je dobro da i mi kao crkvena zajednica u Mostaru jedinim malim simboličnim gestom doprinesemo izgradnji mekteba i da učestvujemo u ovom plemenitom djelu“, kazao je Krulj. Za lapotop se odlučio jer je tokom posjete vidio da je učionica opremljena svim tehničkim pomagalima jedino je nedostajao laptop. „Prije svega, nama je puno srce, naše duše izgaraju za ovako dobrim projektima u Mostaru i stoga smo željeli da podijelimo radost sa našim komšijama, sa našom braćom muslimanima“, kazao je Krulj.

U ime Islamske zajednice parohu Krulju zahvalio se glavni imam Medžlisa IZ Mostar Suljo ef. Cikotić. Kazao je kako se ljudski životi sastoje od malih detalja, a da se najduže pamte oni koji su ispunjeni dobrotom i dobročinstvom. „Ovaj mekteb je zajednički vakuf koji ostaje kao dokaz plemenitih ljudi, za sve ljude grada Mostara, posebno za stanovnike ove mahale. Želja nam je da na tim temeljima gradimo i budućnost Mostara i budućnost Bosne i Hercegovine, da se prepoznajemo u dobrim djelima i lijepim gestama“ poručio je Cikotić.