Miz Mostar Aktivnost

Škola islama za žene desetog dana mjeseca Ramazana organizovala je zajednički iftar u prostorijama Omladinskog kruga Blagaj. Zajedničkom iftaru prisustvovale su koordinatorice Ženskog aktivizma pri Muftijstvu Mostar prof. Ramiza Bandić Kafadarkao i koordinatorica pri Medžlisu muallima Fatima Puce koja je i ujedno i voditeljica ovog punkta.

Miz Mostar Aktivnost

Poslije zajedničkog iftara upriličena je i svečanost i dodijeljeno petnaest certifikata Kursa arapskog pisma različitih starosnih dobi. Kurs se odvijao uporedo sa predviđenim planom i programom Novembar 2015–Juni 2016. Posebnost ove škole je i u tome štoje prva dobila i prinovu. Riječ jeo polaznici škole koja je sa hajrom dobilai prvo dijete ,što je ujedno spriječilo da dva puta prisustvuje dodjeli certifikata. Ovosu najvrijedniji dragulji koje nosite usebi i svakako u svom životu…!

„Ujednobihse zahvalila polaznicama što su podržavalesve projekte Ženskog aktivizma uzimajući lično učešće i realizaciju istog. Žrtvovali ste svojedragocjeno vrijeme da bi bile baš tu a ne na nekom drugom mjestu. Ali se nadam da ćete uz Allahovu pomoć i stečeno znanje koristitiprvo sebi isvojimporodicama a kasnije i društvu.“, istakla je na kraju svog obraćanja muallima Fatima Puce. Nakon dodjele certifikata upriličeno je i korisno predavanje za žene u Sultan Sulejmanovoj džamiji prof. RamizeBandić Kafadar. Prof. Kafadar je govorila o Blagodatima mjeseca Ramazana, nagradama predviđenim za post, o vrijednostima dove potkrepljujući ajetima časnog Kur’ana kaoi Hadisima Allahovog poslanika.