Završno mektepsko takmičenje na nivou Mostarskog muftijstva danas je održano u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru. Najuspješniji polaznici mektepske pouke iz svih medžlisa danas su se takmičili u dvije kategorije i dvije starosne skupine.

Komisija za kiraet u sastavu: hafiz Emin ef. Tucović, kura hafiz Armin Abaza i hafiz Aid Tilek u kategoriji mlađi uzrast kao najboljeg ocijenila je Zejda Marića iz Medžlisa IZ-e Mostar. Drugo mjesto pripalo je Lamiji Hadžić iz Tomislavgrada, a treće je osvojio Imran Vođo iz Konjica.  U kategoriji stariji uzrast prvo mjesto osvojila je Rukaja Konjarić iz Medžlisa IZ-e Jablanica, drugo Abdulah Tabaković iz Mostara i treće Zejd Omeragić iz Livna.

Komisija za ocjenjivanje općeg znanja koju su sačinjavali profesori Karađoz-begove medrese Ramiza Bandić Kafadar, Ilhama Puce, Armin Dokara i Meadin Mrndžić u kategoriji općeg znanja za mlađi uzrast najbolje je ocijenila Lamiju Šarić iz Medžlisa IZ-e Stolac. Drugo mjesto osvojila je Minela Balić iz Jablanice, dok je treće pripalo Derviši Lisić iz Tomislavgrada.

U kategoriji općeg znanja stariji uzrast prvo mjesto osvojila je Lejla Borić iz Medžlisa IZ-e Livno, drugo Harun Jusufović iz Konjica,  a treće Selma Baralija iz Mostara.

U ukupnom plasmani prvo mjesto pripalo je Medžlisu IZ-e Mostar, drugo mjesto Medžlisu IZ-e Tomislavgrad i treće Medžlisu IZ-e Livno.

Nagrade najuspješnijim polaznicima mektepske pouke na nivou Muftijstva uručili su sekretar Muftijstva Ramo Kajan, direktor Medrese hafiz Aid Tulek, savjetnik mostarskog muftije za vjerska pitanja Ilham ef. Puce i muftija Salem ef. Dedović.

„Raduje me da je nivo znanja kod djece iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji, da je konkurencija na takmičenjima sve jača. To dovoljno govori da se ozbiljno radi i da se ulaže u mektepsko podučavanje što pokazuju rezultati koje ostvaruje naše Muftijstvo na nivou Rijaseta“, zahvalivši svim takmičarima, njihovim mualimima, mualimama i roditeljima pored ostalog u svom obraćanju naglasio je muftija Dedović.
Mektepsko takmicenje Muftijstvo