Književo veče sa prof. dr. Dževadom Karahasanom

875
Miz Mostar Aktivnosti

Sinoć je, 31. januara 2014. godine, u Studentskom hotelu Mostar priređena književna večer. Organizatori programa bili su Medžlis IZ Mostar i Izdavačka kuća Connectum, a književna večer realizovana je sa gostom – književnikom Dževadom Karahasanom.

Moderatorica programa bila je prof. dr. Dijana Hadžizukić, koja je, uz zanimljiv razgovor sa književnikom, ponudila publici, doista, lijepu i ugodnu noć, protkanu porukama velikog bh. književnika Karahasana.

Uz razgovor, pitak i mio, koji je vođen, promovisan je i najnoviji roman Dževada Karahasana, a koji nosi naslov “Sjeme smrti”. U razgovoru sa prof. Hadžizukić, književnik Dževad Karahasan dotakao se i svog romana “Šahrijarov prsten”, ali i detalja kako njegovi romani nastaju, u kojim dijelovima dana ili noći piše i bilježi na papir poruke svojih junaka.

Pisac je govorio i o temama koje dominiraju u njegovim djelima, porukama koje ona nose sa sobom … Karahasan je najavio i pojavljivanje drugog dijela romana “Sjeme smrti”, koji bi se do kraja godine trebao naći pred njegovom čitalačkom publikom.

Uz razgovor između moderatorice programa i književnika Karahasana, potekao je i onaj između publike i književnika, publike koja je ostala oduševljena programom kojem je prisustvovala.