Dana 02.05.2019 godine (četvrtak) u džamiji u Podgoranima, upriličena je hatma-dova za devet polaznika mektebske nastave, koji su proučili cijeli Kur’an, i završili sa učenjem svoje prve hatme.

Nakon klanjanja akšam namaza prisutne džematlije i musafire poselamio je imam džemata Admir ef. Čopelj, i čestitao roditeljima i učenicima koji su proučili svoju prvu hatmu.

Prigodno predavanje je održao glavni imam medžlisa Mostar mr. Dino ef. Maksumić koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih i sličnih manifestacija. Pohvalio je djecu, roditelje, Admir ef. i džematski odbor na ovoj zaista hvale vrijednoj manifestaciji.

Admir ef. Čopelj je ispred džemata svršenicima hatmi uručiio diplome i prigodne hedije. Osim diploma i novčanih nagrada za svršenike hatmi dodijeljene su i diplome djeci koja su u ovoj mektebskoj godini naučili mujeziniti. Paketići i svjedodžbe su podijeljeni i ostaloj djeci koja su ove godine bila redovna na mektepskoj pouci. Programu je prisustvovao i predsjednik medžlisa Džafer ef. Alić.
Program je završen učenjem odlomka iz Kur’ana te učenjem dove.
U subotu 04.05.2019. godine podijeljeni su paketići i svjedodžbe polaznicima mekteba Humi i Prigradjani. Ovo je dosad i najuspješnija godina u ovom džematu, gdje je broj redovne djece dostigao brojku 120.

Molimo Allaha da nagradi svršenike hatmi, njihove porodice, roditelje, sve one koji su doprinijeli da ova djeca ozvaniče svoj trud i džematskom odboru koji podržava rad džemata i mekteba.

Amin!
Podgorani