U petak, 22. septembra 2017. godine poslije akšam-namaza na Humima upriličen je prigodan program povodom nastupanja Nove 1439. hidžretske godine. Program su izveli polaznici mekteba Humi i džematski hor.
Novogodišnji svečani programi nastavljeni su u Podgoranima u subotu poslije akšam namaza.

Gost predavač je bio glavni imam MIZ-Mostar Dino ef Maksumić. U svom izlaganju ef. Maksumić je govorio o univerzalnim porukama Hidžre. Izrazio je veliko zadovoljstvo sa onim što su priredili učenici mekteba koji su programe upotpunili učenjem Kur’ana, ilahija, recitacija ali i svojim performansom “hidžra nas uči”

Završna manifestacija održana je u Prigrađanima u utorak 26.septembra gdje su polaznici mekteba Prigrađani kazivali o mektebu, hidžri, islamu i poslaniku. Kao što je bila praksa i proteklih godina obezbjeđeni su paketići za sve polaznike mektebske nastave džemata Podgorani-Humi-Prigrađani. Podijeljeni su u svečanom ambijentu naših džamija, čime je ovaj program dodatno uljepšan. U ovom džematu ukupan broj upisane djece na tri mektebska punkta je 121. Admir ef. Čopelj je u svojim obraćanjima govorio o važnosti hidžre i mekteba, izrazivši svoju zahvalnost roditeljima koji su u velikom broju prisustvovali programima.

Džematski odbor džemata Podgorani-Humi-Prigrađani

Podg