Miz Mostar Zemzem

Pomoćnik glavnog imama Medžlisa IZ Mostar mr. Dino Maksumić i rukovodilac Službe za opšte, pravne i ekonomsko-finansijske poslove Džafer Alić shodno ustaljenoj tradiciji podjele bajramskih paketića danas su prigodnim poklonima usrećili polaznike Dječijeg vrtića „Zemzem“ i štićenike Doma za nezbrinutu djecu u Egipatskom selu.

S nesebičnom zahvalnošću predstavnike Medžlisa IZ Mostar primio je direktor Doma za nezbrinutu djecu Ćamil Ramić koji im se tom prilikom iskreno zahvalio za ovu gestu ali i za sve što Islamska zajednica čini na poboljšanju uvjeta rada i egzistiranja ove ustanove. Ramić je pohvalno izrazio i o aktivnostima Islamske zajednice i muslimana vjernika iz cijelog grada koji im za Kruban bajram praktično osiguraju potrebnu količinu mesa za ishranu tokom čitave godine. U Domu smješteno je 45 djece.

S posebnim pažnjom podjelu paketića ef. Maksumić i Alić izvršili su u Dječijem vrtiću „Zemzem“ na Luci gdje je upisano 83 djece predškolskog uzrasta. Djeca su ima uzvratila vedrim osmijesima i oduševila ih zajedničkim učenjem Rabbi-jessira, dove koju oni inače uče na početku svakog radnog dana. Bajramski paketići biće podijeljeni i u ostalim odjeljenjima vrtića „Zemzem“ u odjeljenju Mostar II, Livču, Vrapčićima, Gubavici, Blagaju i Opinama.

U džematu Gubavica povodom mubarek dana Kurban bajrama u podjela bajramskih paketića za 35 polaznika mekteba Gubavica upriličena je u četvrtak, 02.10.2014. godine. Paketiće su podijelili aktivisti omladinskog kruga “Mizan” sa svojim imamom Abaz ef. Tulom.