U organizaciji Džematskog odbora Gornja Drežnica, a pod pokroviteljstvom prdsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića i dr. Omera Pinjića u subotu, 10.06. 2017. godine održan je iftar u dvorištu džamije u G.Drežnici. U izuzetno impresivnom ambijentu skupa je iftarilo preko 250 ljudi – džematlija iz Drežnice i gostiju iz vjerskog javnog društvenog i političkog života.

U ime džemata toplu dobrodošlicu prisutnima je uputio džematski imam Džafer ef . Beglerović. Iftarsku dovu proučio je glavni imam Medžlisa IZ Mostar, nakon čega sa prisutnima radost iftara podijelio Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović.
Izražavajući zadovoljstvo što je ponovo u Drežnici gdje prisustvuje još jednom impozantnom skupu vjernika Muftija je prisutnima uputio ramazanske poruke, posebno naglašavajući značaj džemata i zajedništva muslimana, čemu svakako doprinose ovakvi iftari i ovakva okupljanja muslimana sa područja Muftijstva i šire.
Džematski odbor zahvaljuje pokroviteljima, kao i džematlijama koji su svojim trudom doprinijeli uspješnoj organizaciji iftara.

Drežnica