Članovi Info-servisa za mlade, učenici karađoz-begove medrese i članice odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Mostar danas su nakon džume namaza počeli sa podjelom promotivnih materijala o važnosti mjeseca rebiu-levela , mjeseca u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik Muhamed a.s. Svim zainteresiranim prolaznicima, uz vedar osmijeh, dijelili su i program manifestacije „Uzor si mi Poslaniče“, karanfile, bedževe, olovke, radne bilježnice, prigodne tekstove, knjige, i druge prigodne poklone.
Pored promocije islamskih načela i bitnosti slijeđenja Poslanika jedan od ciljeva ovog neobičnog aktivizma je i promocija ustanova i udruženja koje svoj rad baziraju na islamskoj i bošnjačkoj tradiciji. Aktivista Info servisa Aldin Hero smatra da je ovo dobra prilika da mladi ljudi izraze svoja osjećanja i da se na taj način pripreme za sutrašnjicu, jer, kako je kazao na mladima svijet ostaje.
„Izašli smo danas na ulicu da pronosimo radosne vijesti o poslaniku Muhamedu a.s.“, kazala nam je Ruvejda Kaminić. Njoj pričinjava zadovoljstvo učestvovati u ovoj akciji jer se na taj način izdiže iznad svakodnevne monotonije istosti.
Učešće u ovoj akciji za Armin Mulasalihović učenik Medrese znači mnogo jer je dobio priliku javno promovirati školu koju pohađa. „Ponosan sam da mogu na ovaj način izraziti ljubav prema Allahovom poslaniku“, kazao nam je Armin.
Podjela promotivnih materijala planirana je do kasnih popodnevnih sati.
Promo