U džematu Opine je u periodu od 7. do 14. januara održan mektebski kamp. Na kampu je učestovao 21 polaznik mektebske nastave uzrasta od 4 do 9 razreda. Polaznici su bili podijeljeni u tri grupe prema nastavnom planu i programu:

1 grupa- Obuka za mujezine

2 grupa – hifz kratkih sura (  Nas- Zilzal)

3 grupa – hifz kratkih sura ( Zilzal – Sharh)

Nastava se održavla svaki dan po dva časa u prijepodnevnim satima nakon čega su svi prisustovali zajedničkom klanjanju podne namaza. Poslije podne namaza organizovani su različiti edukativni, zabavni i sportski sadržaji kroz koje su djeca mogla da se druže, razvijaju kreativnost i stječu nova znanja. Od organiziranih sadržaja vrijedno je izdvojiti tri kreativne radionice od kojih je posebno interesantna bila radionica kaligrafije koju je održao Jusuf ef. Kafadar, kviz znanja, sportski dan, odlazak u kino, turnir u stolnom tenisu, druženje uz video igre te zajednički izlet.

Dodjela diploma za uspješno završeni kamp održana je 13.1 poslije podne namaza. Učesnici su se odgovorno odnosili prema svojim zadacima i bili su zadovoljni postignutim uspjehom i lijepim druženjem.

U ponedjeljak 14.1 je organizovan izlet na Igman za sve plaznike mekteba Opine.

Kamp je vodio Atif ef. Mujkić uz veliku pomoć učenika medrese koji su bili polaznici ovog mekteba.

Realizaciju kapma pomogli su i roditelji mektebske djece ne krijući zadovoljstvo što njihova djeca učestvuju u jednom ovako lijepom projektu.