Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar organizuje jednomjesečnu manifestaciju „Dani porodičnih vrijednosti.“ Manifestacija će trajati od 26.02.do 30.03.2020. Cilj ove manifestacije je afirmacija skladnog, urednog, harmoničnog bračnog i porodičnog života. „Osim vjere koja daje smisao našem životu i postojanju, porodica i unutar porodični ambijent naš život čine potpunim, boljim i sretnijim. Zato organizujemo manifestaciju sa kojom želimo da probudimo osjećaj vrijednosti, ljepote i posebnosti bračnog i porodičnog života. I kao što nas je u prošlosti spasila i očuvala stabilna, jaka, zadovoljna i sretna porodica, nadati se da ćemo brižno čuvajući i njegujući istu takvu danas obezbijediti svjetliju budućnost našoj djeci i budućim naraštajima“, ističu organizatori.
Molimo predstavnike i predstavnice medija da putem svojih priloga i izvještaja važne informacije s programa manifestacije išti više učine dostupnim široj javnosti.
Program manifestacije:
1.Srijeda, 26. februar u 18:00 Studentski Hotel Promocija Muhaddise-Učenjakinje u Islamu“ autora Mohammeda Akrama Nadwia, o knjizi će govorit; mr. Dino ef.Maksumić glavni imam MIZ-e Mostar, mr. Nermina Baljević i hfz. Lejla Boškailo.
2.Subota ,14.mart,od 18:00h i nedjelja, 15. mart od 11:00h do 17:00h Prostorije sale KCKF. Na Bunuru Izložba umjetničkih radova umjetnica grada Mostara.
3.Petak, 20.mart 18:30h Studentski Hotel Mostar Tribina dr. Zehre Alispahić na temu: „Žene nositeljice pozitivnih promjena u društvu.“
4.Četvrtak, 26.mart u 20:00h Prostorije sale KCKF na Bunuru Večer Ilahija i kasida,
5.Ponedjeljak, 30.mart u 19:00h prostorije sale KCKF. Program medrese „Dobro došla ženo vrihednosti i ideala.“
Učesnici-rukovodioci programa bit će na raspolaganju za izjave 15 minuta prije početka programa.
Unaprijed vam se zahvaljujemo na dolasku!