Povodom napada na imama Karađoz-begove džamije u Mostaru hafiza Jusuf-ef. Bećoju predsjednik OO (Okružnog odbora) Ilmijje Mostar Nihad-ef. Ahmetović, danas je posjeto hafiza te klanjao džuma-namaz u Karađoz-begovoj džamiji. Tim povod OO Ilmijje Mostar je izdao saopćenje kojeg prenosimo u cjelosti:

Okružni odbor Ilmijje Mostar najoštrije osuđuje napad na imama Karađoz-begove džamije i to na njegovom radnom mjestu. Nedopustivo je posezati za bilo kakvim vidom sile i nasilja nad bilo kim i bilo gdje, a posebno u džamiji i nad osobom koja predvodi vjernike u zajedničkom namazu. Krajnje je vrijeme da se ovakvoj vrsti ponašanja stane ukraj i da se odgovorni adekvatno sankcionišu. Pozivamo nadležne ustanove i institucije da učine sve kako bi se svačije pravo, a posebno pravo imama zaštitilo te kako bi se omogućilo da naše džamije i služe svojoj primarnoj svrsi, a ona je da iste budu mjesta pobožnosti, znanja, mira, tolerancije i lijepog ponašanja.

Pozivamo i naše džematlije da osude i nipošto ne pristaju uz bilo kakav vid devijantnog i bahatog ponašanja bilo gdje, a posebno u našim džamijama.

Podsjećamo i na riječi Uzvišenog Allaha koje nam najbolje oslikavaju sliku džamije i onih koji u džamije dolaze: Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u Onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se, na Pravom putu.“ (Et-Tevbe, 18.)

Ranije je i delegacija Medžlisa Islamske zajednice Mostar posjetila hafiza Jusuf-ef. Bećoju.