Miz Mostar Aktivnost

Podjelom slatkiša, balona i kratkih poruka aktivisti Info-servisa Medžlisa IZ-e Mostar na prigodan način danas su ispred Karađoz-begove džamije podsjetili prolaznike i građane Mostara na početak ramazanskog posta. „Na ovaj način želimo da sa našim sugrađanima podijelimo radost dolaska najodabranijeg mjeseca u islamu, da vjernike podsjetimo na blagodati posta a onim građanima koji neće postiti da uputimo poruke mira“kazala je Merima Isić jedna od aktivistkinja Info-serisa.

Miz Mostar Aktivnost

Info-servis će tokom mjeseca ramazana realizirati niz značajnih kulturno-vjerskih i rekreativnih programa pa ovu priliku kosite da pozovu sve mlade da im se pridruže u planiranim događajima. „Želja nam je da tokom mjeseca ramazana napravimo jedinstvenu i dostojanstvenu atmosferu. Planirali smo zajedničke iftare, posjete povratničkim mjestima i džematima, predavanja ugodna druženja“, dodala je.

Miz Mostar Aktivnost

Radom Info-servisa rukovodit će mladi mostarski imam Arnel ef. Demirović. Većinu programa realizirat će u ambijentu bivše Roznamedžijine medrese i kafe-slastičarni „Divan“. Kako nam je rako ef. Demirović mladi će se u tom ambijentu, praktično, moći družiti od iftara do sehura, od kraja do početka posta budući da je Medžlis IZ-e teravih namaz u Roznamedžijinoj džamiji prilagodio potrebama i sklonostima mladih. Omladinski programi biće realizirani još i u Studentskom hotelu i Sjevernom logoru.