Kulturno-edukativni centar za ženu Sehara u saradnji s Odjelom za brak i porodicu pod pokroviteljstvom Muftijstva mostarskog u okviru projekta “Zdravlje prije svega” s ciljem promoviranja halal prehrane i podizanja svijesti o njenoj važnosti organiziraju promociju prve Halal kuharice “Iz Nahline halal kuhinje”.

„Iz Nahline halal kuhinje“ je jedinstvena kuharica, koja će biti predstavljena mostarskoj publici 8.oktobra, 2019. u 18h, u Velikoj sali KC Kralj Fahd. Kuharicu su napisale žene Vijeća Medžlisa IZ Sisak “Nahla”, a izdavač ove kuharice je Centar za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske.

„Halal predstavlja ono što je čisto i sigurno, stoga i halal kuhinja podrazumijeva jesti zdravo, kvalitetno, umjereno i raznovrsno, što je u skladu s islamskim principima kao i sa savremenim načelima pravilne prehrane.

Kako se sve vodi računa o zdravoj hrani, tako je i halal hrana sve prisutnija. Stručnjaci je preporučuju svima upravo zbog njenih zdravih i raznovrsnih sastojaka, bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Ovo je kuharica s preko osamdeset recepata tradicionalne i moderne kuhinje koje su autorice ili same osmislile ili ih obogatile svojim vlastitim idejama, a pečat njezinoj unikatnosti i vrijednosti dala su dvojica stručnih recenzenata, chef Goran Raguž i chef Nihad Mameledzija koji je ujedno i promotor kuharice na mostarskoj promociji. Urednice prof. Zrinka Hafizovic i prof. Ilvana Crnkić su naše specijalne gošće ove večeri“, saopćili su iz Sehare.