U subotu, 30.03.2024.godine, Visoki predstavnik Christian Schmidt sa porodicom i muftijom mostarskim dr. Salemom ef. Dedovićem posjetio je Ustanovu “Centar za stare osobe Podvelež” Mostar.
Direktor Ustanove Eldis Balić Visokog predstavnika upoznao je sa radom i aktivnostima koje se realizuju u ovoj Ustanovi.
Korisnici koji trenutno borave u Ustanovi, njih 40-ak nisu samo iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, oni dolaze iz čitave Bosne i Hercegovine pa čak i iz Hrvatske. U Centru borave korisnici koji su pripradnici sve tri konfesije. Otvoreni smo za sve one kojima su naše usluge potrebne i upravo kao takvi smo i prepoznati u društvu.
Po obilasku Ustanove druženje je nastavljeno u restoranu Kalima resorta uz iftar kojem je domaćin bio muftija mostarski dr. Salem ef. Dedović, kojem su prisustvovali i predsjednik Medžlisa IZ Mostar mr. Džafer Alić, te rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Ilham Puce.
Visoki predstavnik nije krio oduševljenje onim što je vidio posebno u segmentu brige i pažnje koji se  pružaju najosjetljivijoj kategoriji našega društva, osobama u trećoj životnoj dobi.