U organizaciji Muftijstva mostarskog, 9. oktobra 2020. godine, u Ljubinju je organizirano nekoliko važnih kulturno-vjerskih programa. Programi su održani u obnovljenoj džamiji Mustafa-age Ljubinca. Džumu namaz kojoj su prisustvovali Bošnjaci Ljubinja, ali i Bošnjaci iz drugih krajeva Hercegovine, predvodio je i hutbu kazivao mr. Salem efendija Dedović.

Na promociji knjige „Vakufi hadži Ahmed-age i Mustafa-age – osnove nastanka i razvoja kasabe Ljubinje krajem 16. i tokom 17. stoljeća“, autora profesora hafiza Hase Popare, pored autora govorili su, njeni recenzenti doc. dr. Faruk Taslidža sa Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i muftija mostarski mr. Salem efendija Dedović.

Knjiga je štampanau izdanju Muftijstva mostarskog i jedna je od brojnih izdavačkih projekata ove krovne institucije Islamske zajednice u Hercegovini. Povod njene promocije bila je i dodjela prestižne nagrade Muftijstva mostarskog, ustanovljene pod imenom „Fevzi Mostarac“, a koja se dodjeljuje u okviru tradicionalne vjersko-kulturne manifestacije „Dani mevluda i zikra“. Obrazloženje nagrade, biografske i bibliografske podatke dobitnika nagrade pročitao je prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese i član Komisije za dodjelu nagrade. Nagradu je uručio mr. Salem efendija Dedović, muftija mostarski, a nagrada je uručena prof. hfz. Hasi Popari.

Nagrada se dodjeljuje za doprinos u istraživanju, proučavanju i prezentiranju kulturne baštine Hercegovine i afirmaciju duhovnih, općehumanističkih i tradicijskih vrijednosti Bošnjaka Hercegovine.

Priznanje za izuzetan doprinos u organizaciji vjerskog života, nesebičan trud i posvećenost poslovima u Islamskoj zajednici tokom dugogodišnje imamsko-hatibske službe u džematu Ljubinje. muftija je dodijelio Tahiru efendiji Taslamanu. Više detalja pogledajte u priloženom video zapisu.