Posjeta učenika VI osnovne škole džamiji u Cernici

690
Miz Mostar Zemzem

U četvrtak, 26.05.2016. godine, učenici IV a i IV b razreda sa nastavnicom Islamske vjeronauke, Elvedinom Kazazić i učiteljicom Edinom Pehilj su posjetili džamiju hadži Memije Cernice u Cernici. Nakon uvodnih riječi njihove vjeroučiteljice, gospođe Kazazić, đacima se obratio imam cerničke džamije Enver ef. Husnić. Djeca su od ef. Husnića mogla čuti nekoliko riječi o historijatu džamije, o vjeri, Božijoj Knjizi Kur’anu, džamiji, njenoj ulozi, njenom interijeru, mihrabu, minberu, ukrasnim levhama,munari, vakufu i važnosti uvakufljavnja.

Miz Mostar Zemzem

Poslije izlaganja imama Envera ef. učenici su imali priliku da ponove i nastavne jedinke o namazu te praktično vide kako izgleda klanjanje jednog namaza. Ovom prilikom učenici Rejna i Rejhan uvakufili su 11 tespiha u ovu džamiju. A za odlično vladanje i savladano gradivo, učenici su se na kraju počastili slatkišima. Nakon posjete, iskazana je želja za još većom saradnjom između VI osnovne škole i džemata Cernica.

E. Husnić

Miz Mostar Zemzem

U džematu Malo Polje za kraj mektebske godine organizirano je druženje, gdje su djeci uručena svjedočanstva i prigodni pokloni, tj. paketići.

Dž. Šehić