U povodu manifestacije Medžlisa Islasmke zajednice (IZ) Mostar „ Uzor si mi, Poslaniče“, organizirane u povodu obilježavaanj mjeseca rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhameda a.s. aktivisti Mreže mladih (Info-serivsa amlade), Odjela za brak i porodicu i učenici Karađoz-begove medrese danas su na nekoliko centralnih trgova u Mostaru prolaznicima podijelili promotivne materijale.

Materijali sa prigodnim porukama o značaju i vrijednostima moralno etičkog islamskog kodeksa sadržavaju još i informacije o aktivnostima i programima vjersko prosvjetne službe MIZ Mostar, njenim sekcijama i organizacijama. Aktivisti su promotivne mateijale dijeli ispred Karađoz-begove džamije, na Trgu Musala i ispred tržnog centra Megamarket u Zaliku.

„Ovakva aktivnost nas podsjeća da je Poslanik bio otvoren, da je ljudima prilazio otvorena srca. Ovu priliku želimo iskoristi da priđemo našim sugrađanima, da ih pozovemo da se zajednički sjećamo najboljeg stvorenja koje je hodilo ovim svijetom, da ih podsjetimo na jednu od njegovih osobina da se niko u njegovom prisustvu nije osjećao manje vrijednim. Taj duh i taj pozitivizam želimo širiti u našem gradu“, kazao je Kenan ef. Ovčina, pomoćnik glavnog imama MIZ Mostar.

Aktivistkinja Mreže Mladih Naida Karabeg svesrdno se angažirala u podjeli promotivnih materijala jer se na taj način osjeća korisnom jer promovira univerzalne vrijednosti. „Uz to još promoviramo aktivizam među omladinom. S njima se ugodno družimo i nadamo se dobru i na ovom i na budućem svijetu jer smo na ulicama Mostara prisutni sa pozitivnim idejama. Danas omladina imam mnogo izazova i suočenja i zato smo tu da učinimo taj mali korak ka dobru, da ljudima uputimo poruku, poziv, osmijeh i da ih motiviramo da krenu putem dobra“, kazala je Naida.

U okviru manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“ za sutra je u Narodnom pozorištu najavljena promocija knjige prof.dr. Zuhdije Hasanovića pod nazivom „40 hadisa o snazi duhovnosti s komentarom“.