Kulturno-edukativni centar za ženu „Sehara“ iz Mostara organizuje niz aktivnosti povodom Svjetskog dana Hidžaba.
Svjetski dan hidžaba se počeo obilježavati 1.2. 2013.godine kada je mlada aktivistica Nazma Khan odlučila da hidžab promoviše kao snagu i ponos žene muslimanke.
Od tog dana, na ovaj datum žene širom svijeta objavljuju svoje fotografije, videozapise pričajući svoja iskustva i mišljenja o hidžabu.
Ove godine smo se odlučile priključiti svjetskoj akciji #StrongInHijab sa željom da iz Mostara kao i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, u svijet ode poruka tolerancije i uvažavanja te pozivamo sve dame, bez obzira na praktikovanje hidžaba u svakodnevnom životu, da svoje fotografije sa hidžabom, videozapise objavite na facebook-u, tagujete našu stranicu (https://www.facebook.com/sehara.mostar/) i stavite hashtag #StrongInHijab.
Pored facebook akcije pridružite nam se i na promociji knjige „Vruć krompir“ bosanskohercegovačke poduzetnice Adise Tufo, koja će se održati 1.2.2018. godine u 19h u Kulturnom centru „Kralj Fahd“ u Mostaru. Seharine aktivnosti povodom obilježavanja Dana hidžaba se nastavlja 3.2.2018.godine Okruglim stolom na temu „Hidžab je dio identiteta“, također u KC Kralj Fahd u Mostaru s početkom u 18h.
Pratite naše aktivnosti i budite dio pozitivnih promjena u stvaranju boljeg i ljepšeg životnog ambijenta baziran na toleranciji, suživotu i solidarnosti.

Koordinatorica
KEC za ženu“Sehara“ Mostar
Edna Isić-Balić
Najava Hidzab