Medžlis Mostar predstavljao Muftijstvo mostarsko na XV sportskim susretima uposlenika IZ u BiH

591
Miz Mostar Aktivnosti

Udruženje Ilmijje IZ u BiH i Odbor za sport pri Rijasetu IZ u BiH, od ponedjeljka 02. do srijede 04. septembra 2013. godine, organizirali su XV sportske susrete uposlenika IZ u BiH i regionu.

Na susretima koji su već tradicionalni, ove godine je mostarsko muftijstvo predstavljao Medžlis Mostar, pobjednik razigravanja na nivou muftijstva.

Domaćin ovogodišnjih susreta je bila Islamska zajednica u Crnoj Gori. Na otvaranju takmičenja prisutnim su se obratili predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Mensur ef. Pašalić, rukovodilac odbora za sport pri Rijasetu IZ u BiH Hazim ef. Krupalija, glavni imam Odbora IZ Ulcinj Ali ef. Bardhi i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Mešihata IZ u Crnoj Gori Enis ef. Burdžović koji je ovogodišnje sportske susrete proglasio otvorenim.

Takmičenja u svim disciplinama su se održavala u Ulcinju, gdje su svi učesnici bili i smješteni. Kao i svake godine, učesnici su se takmičili u atletskim disciplinama (100m, 200m, 800m, 4x100m, bacanje kugle, skok u dalj), košarci, nogometu, stonom tenisu i šahu. U vrlo jakoj konkurenciji ekipa našeg Medžlisa je ostvarila solidne rezultate.